21-9-2013, 09:00 uur
Sportpark Swift ’64, Sportweg 6 Swifterbant

Swift ’64 E3 - BAS E3

21 september 2013

Het is weer eens lekker vroeg verzamelen voor de zaterdagochtend. De complete E3 is ruim op tijd aanwezig, zodat we vroeg kunnen vertrekken en nog even snel voor de wedstrijd een team foto kunnen maken. De leiders schudden een handje met de tegenstander en horen dat de scheidsrechter zijn allereerste wedstrijd gaat fluiten. Of we daar een beetje rekening mee willen houden. Met die woorden in het achterhoofd beginnen we de wedstrijd.

We gaan goed van start. Björn kan de bal net binnen houden en valt aan langs de zijlijn. Lauran loopt mee….krijgt de bal…schiet….de bal komt terug…schiet nog een keer…0-1!!!
Zoë en Bente verdedigen sterk. Ze bijten zich vast in de tegenstander, zodat deze er maar moeilijk doorkomen. Er volgt een aanval, met mooi samenspel tussen Zoë, Mark en Björn.

Maar dan laat Swift zich horen. Een tegenaanval volgt.
Oef….bijna raak! Een afstandschot volgt direct daarop. Oef…bijna raak!
En nog een schot op goal. Oef….bijna raak! Gelijk nog een kans, met een redding van Lars.
Oeffff…..wat komen we hier goed weg.
Wakker worden E3, jullie lopen een beetje te slapen op het veld.
Mark rost de bal nog een keer hard weg bij de goal, maar de volgende aanval eindigt in een gelijkstand. De bal was onhoudbaar voor Lars. De 2-1 valt vlak daarna.
Maarrrr…..daar is Lauran met de 2-2! Er wordt zeker niet zo sterk gespeeld door BAS als vorige week, maar we houden ons staande. De dames hebben ook goed samenspel en doen niet onder voor de mannen.
Vlak voor de rust zijn er nog 2 grote kansen voor BAS. Misschien dat dit de spirit in de tweede helft ten goede komt. De vechtersmentaliteit van de E3 moet wel even terug.

De spanning is direct weer om te snijden in de tweede helft.
Swift opent de 2e helft met een goal. En zo staan we weer achter.
Het verloopt allemaal een beetje rommelig, maar door de support aan de zijlijn herpakken ze zich weer een beetje en maakt Lauran de gelijkmaker.

Thom aan de bal, geeft deze af aan Lucas. Lucas legt druk en geeft een prachtige voorzet op Lauran. Lauran maakt het af….3-4! Met een beetje wilskracht hoeven we dit niet meer weg te geven. Ook de verdedigers zijn weer wakker en doen goed hun werk. Bente verdedigt, waar kan, ook lekker mee! Björn is ook duidelijk aanwezig bij de verdediging, en verricht goed werk.
Swift laat het er niet bij zitten en vecht terug. Een hard schot gaat net over. Dan valt toch de 4-4.
Mark kopt nog een bal uit de goal. Maar een volgende aanval lijdt toch helaas weer tot een achterstand. De 25 minuten zitten erop, het wachten is op het fluitsignaal.
Toch krijgt Swift nog 2 kansen, maar Lars staat goed te keepen laat geen bal meer door.
En dan…..in de 30e minuut….Björn valt aan…..en scoort!! 5-5!
Dan klinkt het fluitsignaal. De nieuwe scheidsrechter heeft goed gefloten, maar we zijn wel blij dat hij dacht dat de E-tjes twee keer 30 minuten moesten voetballen.
Wat een zwaar bevochten, spannende, wedstrijd zeg! Uiteindelijk lopen we met een opgelucht en goed gevoel het veld af!