14-9-2013, 09:00 uur

BAS E3 – Lelystad ’67 E12

14 september 2013

Vandaag de eerste competitiewedstrijd van het seizoen! Of iedereen een goede nachtrust heeft gehad valt te bezien. Gisterenavond hebben we namelijk loten verkocht voor de Grote Clubactie van BAS voetbal. Het enthousiasme was zo groot, dat ze er geen genoeg van kregen en dus tot het donker werd langs de deuren zijn gegaan.

De scheidrechter fluit af en er wordt afgetrapt. 1e minuut aanval Lelystad, redding van Lars. 2e minuut aanval Lelystad, weer redding van Lars. Ppppfff…..er wordt gelijk flink druk gelegd door de tegenstander. Dit wordt een pittige wedstrijd.

Maar de E3 is een team met karakter, en vecht dus terug. Lauran aan de bal, zoekt de zijlijn en gaat….en gaat…. en gaat…schiet, maar de keeper houdt de bal uit het doel. Direct een counter van Lelystad. Helaas met resultaat…0-1.

Weer een poging van Lauran, schot van afstand, maar de vingers van de keeper zorgen dat de bal net naast gaat. Afstand schot van de tegenstander resulteert in een achterstand van 0-2.

Weer Lauran aan de bal…….JAAAA…..1-2!! We zijn terug in de wedstrijd.

Maar zeker niet alleen Lauran is op dreef, de rest van het team is net zo goed aanwezig en spelen evenzo erg goed. Een aanval van Bente, Björn en Wilco met prachtig overspel mag niet in dit verslag ontbreken. De druk blijft bij de goal van BAS. Gelukkig staat de verdediging als een blok. Corné, Lucas en Zoë maken het de tegenstander flink lastig.
De toeschouwers voelen vanaf de zijlijn dat de spirit er is om voor de rust de gelijkmaker te maken. De aanmoediging van de wissels aan de kant en de toegestroomde toeschouwers geven de spanning goed weer. Björn gaat vanuit het midden naar voren, speelt de bal mooi op Wilco. Wilco schiet, maar de bal wil er niet in. Een gevaarlijke tegenaanval volgt. Corné gooit zijn lichaam voor de aanvaller en voorkomt zo een doelpunt!

Redding van Lars, hij stompt de bal weg, maar in de herkansing belandt de bal toch in het doel. 1-3. De 1-4 valt op dezelfde wijze.
Björn krijgt ook nog een mooie kans, maar schiet door de storende verdediging net te zacht in.
Rust. De jongens (en meiden) hebben het verdiend en zijn er even aan toe, maar de scheids gaat snel weer van start, zodat de spelers het niet te koud krijgen door de regen.
Er wordt gelijk hard gewerkt, we zijn nog niet verloren. Zoë schiet de bal op Mark, Mark gaat mooi langs de zijlijn en legt de bal bij Björn neer. Björn schiet, maar de bal gaat net naast. De kansen zijn nu over en weer. Mooie, reddende duik van Lars op de bal. Bente zit lekker in de wedstrijd en houdt het veld mooi breed.

De 2-4 valt! Lauran maakt zijn 2e van de wedstrijd!

De laatste minuten van de wedstrijd…..de E3 verzwakt een beetje.
Er volgen nog wel een mooie één mans actie van Björn en een prachtige kans van Mark, waarbij de bal net naast het doel belandt en ook Thom loopt bij elke aanval goed mee naar voren. Lars heeft wederom een mooie redding. De derde keer achtereen dat hij de bal uit de goal houdt, maar bij de herkansing gescoord wordt. Zo staat het inmiddels 2-7.
Maar Wilco heeft de tactiek van de tegenstanders afgekeken. Hij schiet op de paal, maar in de herkansing weet Wilco toch te scoren.

Er zijn nog wel kansen voor BAS, maar de bal wil er niet meer in. Ook de vrije trap van Björn, na de hands van Lelystad, blijft uit de goal.
Zo eindigt de wedstrijd in 3-7.

Volgende week spelen we uit tegen Swift ’64. Dan gaan we zeker proberen om wel die 3 punten te pakken!